Is dit bericht niet goed zichtbaar? Klik dan hier voor de web-versie.

 
 
Nieuwsflits 4 februari 2018
 

www.vriendentheaterstilburg.nl

 
Geachte heer/mevrouw Vriend,


Zondag 6 mei Optreden winnaars VriendenCultuurPrijs 2018

Op 24 september jongstleden vond de zesde editie van de VriendenCultuurPrijs plaats in Concertzaal Tilburg. Vandaag, 6 mei, presenteren de winnaars van de VCP 2017 zich nogmaals aan u.

• Michel Xie (juryprijs) begon op negenjarige leeftijd al met pianolessen. In 2008 wordt hij toegelaten tot de Jong Talentklas van het ArtEZ Conservatorium in Arnhem, waar hij lessen volgt bij Frank Peters. Momenteel doet Michel een Master-opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam.

• Martin Kaptein (publieksprijs) is een zeer gepassioneerde muzikant en pianist, die momenteel klassieke muziek studeert. Hij geeft regelmatig concerten op aanvraag en speelt in verschillende ensembles. Hij heeft een grote interesse in verschillende soorten muziek en sluit de mogelijkheid om op een bepaald moment in de toekomst muziek te componeren niet uit.

Aanvang 11.00 uur in de studiozaal. toegang voor Vrienden: gratis. max 2 kaarten per vriend.Promotiecode: vriendmei
ontvangst met koffie en thee vanaf 10.30 uur.

Niet-vrienden betalen € 10,00.
Reserveren via infoservice & tickets (013 543 22 20) of ticketservice@theaterstilburg.nl

Zondag 13 mei: Meimaand, filmmaand
Film is een medium dat een verhaal vertelt in beeld en geluid. Muziek speelt daarbij een hele grote rol. In deze Audaxlezing doet Nikolai Clavier (masterstudent altviool aan het Fontys Conservatorium) verslag van zijn zoektocht naar de vraag hoe filmmuziek eigenlijk ‘werkt’. Aan de hand van vele beeld- en geluidsfragmenten uit de Hollywoodfilm ‘Fantastic beasts and where to find them’ laat hij zien hoe een componist van filmmuziek te werk gaat. Ook geeft hij een kijkje in zijn eigen keuken als arrangeur van filmmuziek voor strijkkwartet. Voor welke uitdagingen kom je te staan als je een complexe partituur voor groot symfonieorkest wil vertalen naar een strijkkwartet? Wat is er eigenlijk allemaal mogelijk op strijkinstrumenten? Een Audaxlezing met veel interactie met het publiek, veel beeld- en geluidsfragmenten, én livemuziek door Claviers eigen ensemble: het Arthema String Quartet.
Zie ook de website van Nikolai Clavier: nikolaiclavier.wixsite.com/cinematicquartets


Aanvang 16.00 uur in de Audaxzaal.
Ontvangst met koffie en thee vanaf 15.30 uur. toegang gratis voor Vrienden (wel reserveren), niet-vrienden betalen € 2,75 servicetoeslag.