Is dit bericht niet goed zichtbaar? Klik dan hier voor de web-versie.

 
 
Nieuwsbrief 8: 22 mrt 2018
 

www.vriendentheaterstilburg.nl

 
Geachte heer/mevrouw Vriend,

 

Zo, we hebben ons weer lekker druk kunnen maken over de verkiezingsuitslag. Alle partijen zijn blij met hun winst óf weten dit om te praten naar een klein verlies. Maar hoe dan ook, wij gaan ons weer richten op de mooie dingen des levens. Daarvoor hebben we de eerstkomende activiteien even op een rijtje gezet. Wij hopen bij een van deze gelegenheden elkaar weer te ontmoeten. 
In onze volgende nieuwsbrief hopen wij u het aanbod van het nieuwe seizoen te kunnen presenteren.

Zondag 8 april: Studio Café
Op deze zondagochtend ontvangt Roeland Kooijmans in Studio Café bijzondere gasten van Theaters Tilburg. Vaste prik is de ingeruimde bühnetijd voor live-optredens. Houd de website van TT in de gaten voor het programma!
Aanvang 11.00 uur in de Studiozaal. Toegang gratis, wel reserveren.

Zondag 8 April : Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791), het wonderkind
Evenals vorig jaar komt Olga Franssen (gitarist/musicoloog) op haar eigen bevlogen wijze vertellen van componisten en hun muziek. Deze keer gaat haar lezing over Mozart.
Mozart had een moeizame relatie met zijn vader, was dol op zijn Constanze en maakte ruzie met zijn opdrachtgevers. Hij hield van flauwe grapjes, was gefascineerd door lichamelijke intimiteiten en wilde verder maar een ding: componeren, altijd en overal. Hij heeft het grootste deel van zijn leven in vorstenhuizen, herbergen, trekschuiten en hobbelende koetsen doorgebracht. Mozart schreef in vele genres en bezettingen: opera’s, symfonieën, kamermuziek en kerkmuziek. Aan de hand van de meest treffende muziekvoorbeelden en haar gitaar legt zij uit waarom de “klassieke eenvoud” van Mozart zo geniaal en verrassend is.
Met audio-muziekvoorbeelden en live op haar eigen gitaar zal Olga dit muzikaal omlijsten. En wie weet zet Olga, net als vorig jaar, u als publiek ook weer zingend aan het werk om haar muzikale betoog te verduidelijken
Aanvang 16.00 uur in de Audaxzaal. Ontvangst met koffie en thee vanaf 15.30 uur. Toegang gratis voor Vrienden (wel reserveren), niet-vrienden betalen € 2,75 servicetoeslag.

Dinsdag 10 april: Dinsdagmiddag Matinee Helmert Woudenberg - Mozes
Na zijn alom geprezen solo's over Fortuin, Hitler en zijn grootvader, buigt Helmert Woudenberg zich in deze toneelsolo over het verhaal van Mozes. Over de man die met het Joodse volk op de vlucht sloeg, in een jarenlange barre tocht, op zoek naar een betere toekomst in het Beloofde Land. Mozes zet de volksverhuizingen die vandaag de dag plaatsvinden in het perspectief van een bijbels verhaal. Hoe is het om huis en haard te moeten verlaten, een onzekere toekomst tegemoet? Een verhaal over rampspoed en ontberingen, maar ook over vrijheid, hoop en verandering.
Aanvang 14.30 uur in de Studiozaal. Toegang € 2,75 (servicetoeslag), max 2 kaarten per vriend, wel reserveren.

Woensdag 11 april :Vriendenvoorstelling:  Combattimento - Ontdek: Tripelconcerten
Met Ontdek: Tripelconcerten start Combattimento een reeks Ontdek-programma's waarin de schijnwerper steeds op een ander werk of componist in de barokmuziek staat. Tijdens dit concert horen we de fameuze tripelconcerten. Concerten waarin niet één instrument de hoofdrol speelt, maar drie. Hierdoor ontstaat nog meer dialoog, gevoel, emotie en klankkleur.
Aanvang 20.30 uur in de Concertzaal. Maximaal 2 kaartjes met korting voor vrienden.

Op zondag 22 april brengt de Tilburgse Opera tijdens een koffieconcert werken van verschillende componisten ten gehore. Werken van onder anderen Verdi, Bellini, Donizetti, Leoncavallo en Smetana. Dit alles onder de bezielende leiding van dirigent Lex Wiersma.
Als solisten werken aan dit concert mee:
• Nancy Verschuuren sopraan
• Peter van Hoesel bas
locatie: kapel van ‘Ons Koningsoord’, Trappistinnentuin 77, Berkel-Enschot
aanvang: 11.00 uur
Tijdens de pauze wordt een gratis kopje koffie / thee geserveerd.
Toegangskaarten à € 10.- in de voorverkoop verkrijgbaar bij: mevr. I. Koopman, ℡ 0161-451961 _ fmckoopman@hetnet.nl. Ook verkrijgbaar voor aanvang van de uitvoering bij de kapel.