Is dit bericht niet goed zichtbaar? Klik dan hier voor de web-versie.

 
 
Nieuwsflits 4: februari 2018
 

www.vriendentheaterstilburg.nl

 
Geachte heer/mevrouw Vriend,


Carnaval en Olympische spelen: grote kans dat u de komende dagen niet of slecht bereikbaar bent. Daarom nog even een Nieuwsflits. In deze flits informatie over de culturele excursie, de vernieuwde huisstijl van de Vrienden, agenda-items en de contacten tussen Theaters Tilburg en de Vrienden.

Om met het laatste te beginnen. De afgelopen jaren hebben we intensief overlegd met Jeanet van der Horst. Jeanet was de verbindende schakel en gaf ons veel goede tips, zette ons op het spoor van mooie Vriendenvoorstellingen én remde ons als bestuur af als wij té enthousiast een afslag voorstelden. Jeanet heeft binnen TT andere taken gekregen en daarmee hebben wij van haar als contactpersoon afscheid genomen. Uiteraard blijven wij intensief contact houden met TT en wel in de personen van Anne Beijer (Manager marketing & educatie) en Paul Cornelissen (Manager Programmering & Events). Dit gaat in ieder geval uitmonden in een voorstel aan de Vrienden aangaande de Vriendenvoorstellingen en de dinsdagmiddagmatinees in het seizoen 2018-2019.

Agenda
Zoals u van ons gewend bent geven we een overzicht van de komende activiteiten van en in samenwerking met de Vrienden:
Dinsdag 27 februari en dinsdag 6 maart: Souvenir Academie: luistersessie
Gedurende 2 x 2 uur vertelt Leo Wolfs u over het programma van Elisso Virsaladze (piano). Deze uit Georgië afkomstige pianiste zal werken spelen van Mozart, Beethoven en Chopin.
Aanvang 10.00 uur in de Vrije Ruimte (voormalig Filmfoyer). Toegang € 25 voor twee dagen, wel reserveren.

Een Passie vol Passie: Uitvoering van de Matthäus Passion van J. S. Bach
Dit groots opgezette project met bijna 100 uitvoerenden is een samenwerking tussen de afdeling Cantiqua Concert van Gemengd Koor Cantiqua, Kamerkoor Tourdion Waalwijk en Stichting Bachcantates Tilburg.
De uitvoering van deze Matthäus Passion vindt plaats op zaterdag 24 maart 2018 in Concertzaal Tilburg, aanvang 19.30 uur. Cantiqua Concert organiseert dit als amateurvereniging nu al voor de derde keer. Daarmee is een Matthäus-traditie aan het ontstaan voor Tilburg en omstreken.

Op zaterdag 3 maart 2018 vindt er een openbare repetitie plaats in de Petrus Donderskerk aan de Enschotsestraat 124 in Tilburg. Deze repetitie is vrij toegankelijk tussen 12.00 uur en 13.00 uur en er is dan ook de mogelijkheid om kaartjes voor de uitvoering in Tilburg te kopen.

 

Zondag 4 maart Studio Café
Op de eerste zondagochtend van de maand ontvangt Roeland Kooijmans in Studio Café bijzondere gasten van ons theater. Vaste prik is de ingeruimde bühnetijd voor live-optredens. Houd de website van TT in de gaten voor het programma!

Aanvang 11.00 uur in de Studiozaal. Toegang gratis, wel reserveren.

Zaterdag 17 maart Wuxi Performing Arts Group (CN) - Double Bill Chinese Dance
Deze 'double bill' is een unieke samenwerking tussen Nederlandse en Chinese dansmakers en bestaat uit twee voorstellingen en een lezing vooraf door schrijfster Lulu Wang in de studio. Zij duidt het geheel en gaat in op klassieke Chinese griezelverhalen over het bovennatuurlijke.
Aanvang 20.30 uur in de Schouwburg. Maximaal 2 kaartjes met korting voor Vrienden.

Zaterdag 24 maart  Het Zuidelijk Toneel - Markx (Jan Decleir)
"De filosofen hebben de wereld slechts verschillend geïnterpreteerd; het komt erop aan haar te veranderen." Een van de grootste acteurs van de Lage Landen, Gouden Kalf-winnaar Jan Decleir (o.a. Karakter & De Surprise), kruipt in de huid van een van de grootste filosofen ooit: Karl Marx. Als belangrijke denker van het socialisme en communisme is hij vervloekt, aanbeden, uitgespuwd en op handen gedragen. In deze theatermonoloog kijkt Marx met de ogen van nu terug op zijn erfenis…
Aanvang 20.15 uur in de Schouwburg. Maximaal 2 kaartjes met korting voor Vrienden.

Culturele excursie
Hartelijk dank voor uw reacties. In de vergader3ing van20 februari worden de reacties besproken.

Vernieuwde huisstijl
De Vrienden zoeken een nauwere aansluiting bij de uitingen van Theaters Tilburg Toelgroep (merk.ontwerp.interactie) heeft inmiddels een aantal mooie voorstellen uitgewerkt, zoals logo, wervingskaarten, rollbanner en Nieuwsbrief. Wij hopen u snel de beelden te kunnen laten zien.