Is dit bericht niet goed zichtbaar? Klik dan hier voor de web-versie.

 
 
Concert Alberto Ferro
 

www.vriendentheaterstilburg.nl

 
Geachte heer/mevrouw Vriend,

CONCERT ALBERTO FERRO
Allereerst wensen wij u het allerbeste voor 2018. Het jaar begint goed voor ons, want op woensdag 10 januari verwelkomen we een jonge, bevlogen pianist in de Concertzaal. De Italiaan Alberto Ferro is geboren in 1996, maar wist al vele internationale prijzen op zijn naam te schrijven.

Met een pianolerares als moeder was het bijna vanzelfsprekend dat de jonge Alberto vaak achter de piano kroop. In de loop der jaren werd zijn moeder opgevolgd door maestro Epifiano Comis en verruilde hij de huiskamer voor het podium, maar zijn liefde voor piano bleef hetzelfde. In een interview met Pianosolo vertelt hij: "Als enig kind beschouw ik de piano al van kleins af aan als gesprekspartner. Het is een manier om mijn emoties te uiten en nuances aan te brengen in gevoelens."

Deze emoties brengt Ferro vaak over bij pianowedstrijden. Deelname aan internationale competities ziet hij als een stimulans om het beste van zichzelf te geven. En dat lukt hem: op zijn 19e won hij de tweede prijs bij de Busoni Pianocompetitie en in 2017 veroverde hij de eerste plaats bij de Beethoven competitie in Bonn. Bij de Koningin Elisabeth Pianowedstrijd in 2016 gaf de jury hem een zesde plaats en wist hij de publieksprijs in de wacht te slepen.


PROGRAMMA: DIVERS EN EXCENTRIEK

Ferro brengt een fraai programma ten gehore met Beethoven, Schumann en Chopin. Voor zijn interpretatie van partituren, bestudeert Ferro het verhaal en luistert hij naar interpretaties van anderen. Vervolgens vertaalt hij zijn eigen gevoelens bij de compositie naar een nieuwe dynamiek, die zijn geest en ziel blootleggen.
• Beethoven Sonate in F op. 10 n. 2
• Schumann Kreisleriana op. 16
• Chopin Op. 60, op. 52 en op. 35
Het concert vindt plaats op woensdag 10 januari om 20.00 uur in de Concertzaal Tilburg. Het programmaboekje ontvangt u bij binnenkomst.